Adress:

UmanVeterinären AB
Björnvägen 9,
906 40 Umeå

Tel Umeå: 090-12 29 90

Tel Vännäs: 0935-51700

      E-post: info@umanvet.se

UMANVETERINÄREN UMEÅ VÄNNÄS | VANLIGA FRÅGOR

Vanliga frågor

vanliga fragorNågra vanliga frågor vi får är om dräktighetskoll, jour , faktura och avbokningar och akuttider.

Dräktighetskoll

Vi rekommenderar dräktighetskoll med ett Ultraljud. Man kan då precis som ordet säjer kolla om tiken, honkatten är dräktig. Man kan göra en bedömning om det är mer än ett foster, veterinären kan säja om hon tror att det är två, kanske tre eller många flera. Man säjer oftast inte ett exakt antal foster då det inte är alla som föds som man ser . Så möjligheten om man gör en koll och man ser valpar, kattungar finns alltid att det tyvärr inte föds någon. Man kan se om tiken, katthonan är dräktig från den 28:e dagen. Man kan även röntga tiken, katthonan men då man inte röntgar gravida kvinnor bör man även tänka sig för om ens egna nyfikenhet är starkare än att utsätta fosterna för strålning. Ultraljud är lika säkert för en dräktighetskoll plus att det inte påverkar de små i magen.

Jour

Vi har ingen jour, varken i Umeå eller i Vännäs. Det går dock alltid att ringa Patricia på 070-3664500. Svarar hon inte, kan man lämna sitt ärende och telefonnummer, eller smsa. Då hör hon av sig när hon har möjlighet. Har hon inte hört av sig inom en halvtimme, eller om djuret är akut sjukt ska man vända sig till Distriktsveterinärerna som är de enda som har ständig jour.

Valpning

Vid ev. valpning kan man efter att man har pratat med oss bestämma att man någon vecka innan beräknad valpning, hör av sig för att kolla vart Patricia befinner sig de närmaste dagarna. Har hon möjlighet, är hemma då tiken är beräknad ber hon er kolla tempen på tiken dagligen för att se när den börjar att gå ner (ett tecken på att valpningen närmar sig) och då skickar ni ett sms.  Har hon möjlighet att hjälpa er då ringer hon upp. Är hon inte hemma är det Distriktsveterinärerna som ni kan vända er till.

Avbokning

Bokade besök betalas på plats. Planerade operationer betalas på plats. Ev. faktura eller delbetalning görs upp innan besök av ekonomiansvarig. Är djuret försäkrat kan vi erbjuda direktreglering med försäkringsbolaget mot en avgift. Då betalas det som försäkringsbolaget inte täcker via en faktura som vi skickar hem eller om vi hunnit med regleringen samma dag som djuret hämtas.

Akuttider

Vi kan ibland erbjuda akuttider som då är utöver övriga bokade besök. Man blir då erbjuden en preliminär tid då Veterinären mellan de ordinarie bokade besöken kan titta på ditt djur. Man får med andra ord en tid samma dag för att ditt djur ska få vård, men man får vänta och en akutavgift tas ut. Vi försöker alltid att erbjuda ert djur en tid allt efter hur snabbt djuret behöver vård  till att börja med på ordinarie bokningstider.